Relaxation & concentration toys

per page

2 Item(s)

Set Descending Direction
per page

2 Item(s)

Set Descending Direction

Bijzonder Speelgoed voor Ontspanning en Concentratie

Ontspannen is het tegenovergestelde van gespannen. In feite betekent ontspannen niets anders dan: tot rust komen, zowel geestelijk als lichamelijk. Je kunt je op vele manieren ontspannen en Bijzonder Speelgoed voor Ontspanning en Concentratie is daar een onderdeel van. De een doet het door een avondje naar de sauna te gaan, de ander prefereert een stevig potje tennis. Niet iedereen heeft dezelfde dosis ontspanning nodig. Dat maakt de term "ontspanning" voor iedereen iets heel persoonlijks. 

Er is een aantal manieren om te ontspannen:

  1. (Buik-)ademhaling: Als je emotioneel bent, adem je vaak oppervlakkiger en door je borstkas. Het helpt dan om door je buik te ademen. Er komt meer lucht en dus zuurstof in je lichaam, wat naar je organen en hersenen gaat. Waardoor je je dus rustiger voelt en beter kunt nadenken. 
  2. Blaas bellen met een bellenblaas: Geef je kind een bellenblaas en laat het bellen blazen. Hierdoor haalt je kind dieper adem en dat werkt ontspannend. Ook kun je jouw kind de bellen weer laten opvangen, zo wordt het een leuk spelletje. Als jouw kind oud genoeg is, kun je vragen: ‘Wat wil je graag loslaten, lekker weg blazen?’.
  3. Spieren aanspannen en ontspannen: Dit is een ontspanningsoefening waarbij je kind alle spieren in zijn lichaam aanspant en daarna ontspant.
  4. Gebruik Bijzonder Speelgoed voor Ontspanning en Concentratie: Hier vindt u bijvoorbeeld een tangle, een tangle  is een serie van kunststof bochten die aan elkaar zitten, spinners en nog veel meer. Je houdt het in je handen en je kunt er oneindig veel vormen mee maken. Het werkt rustgevend en concentratie bevorderend. 
  5. Ga in gedachten naar een fijne plek: Hiervoor is het natuurlijk wel belangrijk dat je kind eerst wat rustiger is geworden. Als het enorm boos is, lukt het niet om rustig te praten en na te denken. Dan help je jouw kind door eerst te luisteren en begrip te tonen.


Opvallend is dat Tony Lloyd, de oprichter van de ADHD Foundation, in de uitvinding gelooft als hulp voor kinderen met ADHD. In een interview aan ‘The Independent’ zei hij dat de ‘fidget spinner’ hun nood aan beweging bevredigt zodat hun hersenen dopamine blijven produceren, wat goed is voor hun concentratie en het geheugen.

Voor Bijzonder Speelgoed voor Ontspanning en Concentratie moet u bij Per Sempre Toys zijn!